Edzés

Miért fontos a nőknek az erősítő edzés?

Az erősítő edzések előnyei közé tartoznak az erősebb izmok, erősebb szív, jobb fizikum, összességében egy olyan test, amely képes jobban támogatni a mindennapi szükségleteidet és tevékenységeidet. Az erősítő edzés növeli a csontsűrűséget is, ami nők esetében különösen fontos, tekintve, hogy hajlamosak a csontritkulásra. Ezek ellenére a nők még mindig kerülik az erősítést.

“Nem akarok erősíteni, mert nem akarok férfias izmokat.” Rengetegszer hallom ezt. Egy dologba azonban érdemes belegondolni. Hogy lehet az, hogy a férfiak teste sokkal több tesztoszteront (növekedési hormont) tartalmaz, mégsem nőnek brutálisan gyorsan, ha erősíteni kezdenek?

Azért, mert az izmok növekedéséhez brutálisan sok munka kell és megfelelő étkezés, valamint pihenés. A szervezet számára alapjáraton nem szükséges túl nagy izommennyiség, mindig arra törekszik a tested, hogy a lehető legenergiatakarékosabban tudjon működni. Az izmok kibillentikik ebből, mert extra kalóriákat használnak fel még tv nézés közben is.

Bármilyen furcsa is, de a karcsú, fitt alakhoz erősíteni kell és nem koplalni. Szükséged lesz az izmokra. Az izmok adják a formás feneket, a formás combot, a szép feszes karokat, vállakat és segítenek a szép tartásban is.

Erősíteni egyébként elég sok módon lehet és nem feltétlenül csak az lehet célravezető, ha a konditeremben izzadsz a súlyok alatt. Sokszor a kívánt cél eléréséhez tökéletes választás lehet a sajtá testsúlyos edzés vagy a HIIT programok.

Online edzések: www.vimeo.com/ondemand/beyondthemotion

Személyre szabott programok: sasa@sasafitness.com

Sasa

Comments are closed.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Powered by: Wordpress