Edzés

Mi kell a fejlődéshez?

Aki elkezd sportolni, annak általában valami célja is van vele. Legtöbb esetben az, hogy fejlődjön az állóképessége, az erőnléte, fittebb és sportosabb legyen. 

Ahhoz, hogy ezt sikerüljön elérni több összetevőnek kell passzolni.

Kell a megfelelő, céljaid szerint kialakított táplálkozás!

Erre azért lesz szükséged, mert ha kevesebbet eszel nem fogsz tudni izmot építeni, plusz a tested raktározásra áll rá, így még több zsír lesz a testeden. Ha többet eszel, akkor viszont hiába a kemény munka, a feleslegesen bevitt kalóriákat zsírban kezdi el raktározni a tested.

Talán még ennél is fontosabb, hogy a megfelelő mennyiség és minőség azért is nagyon fontos, mert az izmok fejlődéséhez meg kell kapnia a testednek az elegendő tápanyag, vitamin, ásványi anyag mennyiséget. Ha ezek nincsenek meg, nem tud miből izmot építeni a test.

Kell a megfelelő terhelés!

Itt sokan átesnek a ló túloldalára és napi szintű edzésbe kezdenek. Korábbi posztokban már írtam arról, hogy ezzel nagyobb eséllyel éred el a túledzettség állapotát, mint a jó alakot. Egyébként is, ha minden nap le tudsz menni a terembe, akkor valójában egyik nap sem csinálsz semmi olyat, amitől ténylegesen fejlődnél. A tested viszont kikészül, mert így is túl sok inger éri.

Itt jön be a képbe a pihenés! A megfelelő terhelés és a megfelelő táplálkozás a pihenőidő alatt fogja kifejteni az igazi hatását. Ekkor tudja a szervezeted regenerálni a sérüléseket. Ekkor fogsz tudni fejlődni. Ha nem alszol eleget, ha mindig fáradt vagy, ha túl gyakran jársz le edzeni, akkor a tested túl lesz hajtva, aminek sérülések, betegségek, kedvetlenség és túledzettség lesz a velejárója.

Megfelelő mennyiségű edzés, megfelelő mennyiségű és minőségű étkezés és elegendő pihenés. Ennyi a titok!

Online edzések: www.vimeo.com/ondemand/beyondthemotion

Sasa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Powered by: Wordpress