Edzés

Kihívás

Ha valami nem jelent kihívást, akkor alkalmatlan arra, hogy motiáljon és fejlődj vele. Ezért is van az, hogy könnyű edzésekkel még senki nem ért el szép eredményeket. 

A tested nagyon kényelmes. Lehetőség szerint nem szeretne izmokat cipelni, nem szeretne túl aktív és nehéz edzéseket végezni. Próbál kerülni mindent, ami megterhelő. Mondhatjuk azt is, hogy eléggé energiatakarékos.

Viszont abban a pillanatban, ahogy ebből a kényelmi tespedésből kibillented, rákényszeríted arra, hogy fejlődjön. 

Az történik ugyanis, hogy az agyad, ami az egész rendszert irányítja, észleli, hogy kiléptél a kényelmi szintről és több energiát igényel a tested. Ahhoz, hogy az edzéseket egyre jobb hatásfokkal tudd végezni és ne legyen olyan megterhelő, mint első alkalommal volt, az agy küldeni fogja a jelet, hogy engedélyezve van az izomépítés.

Merthogy egy szuperszámítógép sebességével kikalkulálja, hogy inkább az extra izomtömeg, ami bár sok kalóriát igényel, de könnyebbé teszi a megterhelések elviselését. Egészen addig tartja meg, amíg érzi, hogy szükség van rá. Abban a pillanatban, hogy te nem edzel, nem lesz szükség az izmokra és le fogja építeni. Teszi mindezt azért, mert túl sok kalóriát igényelnek akkor is, amikor épp tv-t nézel.

Online edzések: www.vimeo.com/ondemand/beyondthemotion

Személyre szabott edzésterv: sasa@sasafitness.com

Sasa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Powered by: Wordpress