Életmód

Így lesz hízókúra a fogyókúrából

Miért van az, hogy a fogyókúrák nagy része hízókúra lesz?

Ha nem eszel eleget a tested nem zsírt fog égetni, hogy fedezni tudja az energiaszükségletét, hanem elkezd izmot bontani. Azért bontja az izmokat, mert ebből tud a leggyorsabban energiát előállítani, plusz azt sem szabad elfelejteni, hgoy az izom a legnagyobb kalóriafogyasztó a testeden. 

Mivel nem viszel be elég tápanyagot a tested szabadulni kezd attól, ami sok kalóriát vesz el. Ez pedig az izom lesz.

Mindezek mellett elkezdi belassítani az anyagcseréd is. Ilyenkor jön majd, hogy idiótaként azt fogod szajkózni, hogy “én már a levegőtől is hízom”.

Hiába eszel keveset, még abból a kevésből is elkezd raktározni a tested.

A gond nem is lesz, mert a kevésből is csak keveset fog elteni. A hízókúra ott kezdődik majd, amikor feladod ezt az öngyilkos programot és elkezdesz újra enni.

A tested rá van állva arra, hogy nincs elég kaja, ezért ha többet kap, akkor abból még többet kezd raktározni, vagyis még több zsírt pakol a seggedre. Teszi mindezt azért, mert úgy van vele, hogy lehet, hogy ez csak egy alkalom, mikor nagyobb mennyiségben jut energiához és ezt el kell tárolni, mert nagy az esélye annak, hogy továbbra is hülye maradsz és alapanyagcsere alatt eszel.

Mire érzékeli a változást, addigra a leadott kilók kamatostul visszajöttek már. Ez a jól ismert jojó-effektus.

Lemegy 5 kiló visszajön 12.

Jó esetben megúszod azzal, hogy még kövérebb leszel. Rosszabb esetben szétcseszed a tested, bekapsz valami hormonális zavart, még rosszabb esetben már gyereked sem lehet.

Mindezt miért? Mert geci lusta vagy még gondolkodni is és ahelyett, hogy sportolnál és életmódot váltanál, te inkább abban látod a megoldást, hogy koplalsz.

 

 

Online edzések: www.vimeo.com/ondemand/beyondthemotion

Személyre szabott edzésterv: sasa@sasafitness.com

Sasa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Powered by: Wordpress