Edzés

Formás test vs. kardió edzés

Kerek feneket és formás testet szeretnél, akkor erősíteni kell! Bármennyire is fájó, hiába szeretsz 5-10 kilométereket futni, ettől soha nem lesz jó tested. Vagy ha elkezdesz erősíteni, akkor romlani fog a teljesítményed futásnál. Mintha most hiretelen magadra vennél egy 5 kilós mellényt. 

Ha valaki állóképességi sportot akar űzni, hajrá. Csinálja hozzá a kiegészítő erősítő edzéseket, de ezek is csak azt a célt fogják szolgálni, hogy még jobb legyen az időd.

Ha viszont erősítesz és mellé csap 5-10 km futást, akkor kb olyan, mintha nappal falat építeniél, este pedig bontanád. Semmi értelme. 4-5-ször több idő lesz egy minimális fejlődést elérni erősítés terén, miközben folyamatosan fog romlani a teljesítményed az állóképességet igénylő sportban.

Tudom, mindjárt azzal jön majd valaki, hogy a fitness modellek is kardióznak. Nam kardióznak, aerob edzést végeznek. Az, hogy nincs képben a fogalommal semmit nem jelet. Ha egy fitness modellt futni látsz, akkor húzódj fedezékbe, mert pillanatokon belül nekirepül valahonnan egy 10 kilós tárcsa, amit az edzője hajított el és ha mázlid van még azt is látni fogod, ahogy páros lábbal megtapossa a földön.

Kurva sokat dolgoznak azért, hogy izmosak és feszesek legyenek, nem fognak kardió edzést végezni. Max azért írja ki, mert a gyök kettő IQ-val rendelkező vihogó követőinek az is megteszi.

Én nem így állok hozzá. Ha már időt, pénzt és energiát szánsz valamire, akkor csináld rendesen.

A zsírégetés lassú és időigényes folyamat. Az aerob edzés az, amivel el lehet ezt érni. Kardió és aerob közt annyi a különbség, hogy az aerob egy tempósabb sétának felel meg, egy kis vánszorgásnak a lépcsőző gépen, vagy a biciklin. Semmi durva tempó, lassan és kényelmesen, ahogy nagyi jár a piacra.

Egyébként rettentő szar a hatásfoka zsírégetés szempontjából, nagyon sok idő és alig valamit használ majd zsírból a tested.

Akkor miért csinálják mégis?

Azért, mert esetükben bőven megéri 2 órát ott vergődni egy taposógépen vagy biciklin újságot olvasva, ha az akár csak 20 deka mínuszt is jelent a verseny előtt.

Ha te jó testet akarsz, akkor végezz erősítő edzéseket! Ha mellé jó állóképességet, akkor egészítsd ki HIIT edzéssel vagy heti két alkalommal 2×20 perc intervall kardióval.

Online edzések: www.vimeo.com/ondemand/beyondthemotion

Személyre szabott edzésterv: sasa@sasafitness.com

Sasa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Powered by: Wordpress