Edzés Életmód

Fitt kismama szeretnél lenni?

Sokan esnek abba a hibába, hogy akkor akarnak sportos és fitt kismamák lenni, amikor már kiderült, hogy gyereket várnak. Ez kb. logikailag az a szint, mint amikor 2 héttel a nyaralás előtt állsz neki edzeni. Esélytelen!

A terhességed előtti 3-6 hónap életvitele sokkal inkább meghatározó.

Az, hogy kinek mit lehet sportolni egy nagyon sok összetevős dolog. Első és legfontosabb, hogy az orvos mit mond és engedi-e. Ha igen, akkor nincs nagy gáz, csak pár alap dolgot kell betartani.

Aki a terhessége előtt is sportolt, mert fitt kismama szeretne lenni, az ha más utasítás nem érkezik az orvostól, akkor minden további nélkül sportolhat tovább. Minimális átalakítás kell az edzéstervben. Olyanok, minthogy nem lehetnek benne ugrálások, szökdelések vagy például szigorúan tilos a hasazás, minden formája!!! De nagyon nem ajánlom például a nagy erőlködéssel járó gyakorlatokat sem. Gondolj csak bele, hogy egy guggolásból felállás nagy súllyal milyen pulzus és vérnyomás emelkedést okoz rövid távon.

Ha a régi edzéstervedet nézed, akkor annak a terhelésnek kb a 60-70%-a az, amit biztonságosan meg fogsz tudni csinálni.

Nem ebben a 9 hónapban kell majd rekordokat döntened, bőven elég, hogy megvan az átmozgatás és a szintentartás!

Aki nem sportolt, azt én személy szerint elkeseríteném, mert az edzést bevezetni az életedbe a szervezetednek elég nagy stressz. Viszont nem csak ezzel, hanem a gyerekkel is meg kell küzdeni egyszerre. Olyanoknak, akik a terhességi teszt pozitív eredményével kapnak észbe, maximum a nyugis terhestornát merném javasolni.

Volt jó pár terhes vendégem az évek alatt, kellő odafigyeléssel és félretéve a saját egójukat, nagyon fitt kismamák voltak.

Tudom, én is olvasok és hallok sztorikat arról, hogy valaki még 1 nappal szülés előtt spinning edzést tartott, meg kondi edzést nyomott nagy súlyokkal, esetleg futni járt és a gyereknek mégsem lett semmi baja, de ez olyan, hogy az álló óra is jó időt mutat kétszer egy nap. Nekik mázlijuk volt, mi van, ha neked nem lesz?

Próbálj előre gondolkodni és ne akkor kapj észbe, mikor pozitív a teszt!

Online edzések: www.vimeo.com/ondemand/beyondthemotion

Személyre szabott edzésprogram: sasa@sasafitness.com

Sasa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Powered by: Wordpress