Edzés

Félsz az izmoktól?

Még mindig rengetegszer találkozni azzal az elképzeléssel, hogy valaki túl izmos lesz nőként, ha elkezd erősíteni. Hála az égnek, azért se a hízás, se az erősítés nem olyan, hogy valaki felkel reggel és “baszki túl izmos lettem/felszedtem 20 kilót”. Ez egy hosszú folyamat eredménye.

A hízással ellentétben az erősítés rengeteg dologtól függ.

Nekünk pasiknak, a szervezetünkben nagy mennyiségben található tesztoszteron, más néven férfi nemi hormon, ami a növekedésért is felelős. Mégsem fordult még elő senkivel, hogy pár hét kondi után lenyomta volna az aktuális Mr. Olympia-t, mert túl izmos lett.

A nők testében ösztrogén van és nagyon minimális mennyiségben tesztoszteron. Ezért aztán, ha egy nő szeretne magára izmot pakolni, akkor az brutál kemény munkát és jóval nagyobb kitartást kíván, mint egy pasi esetében.

Mellette persze a kajálás, a megfelelő táplálékkiegésztők is fontosak. Legalább annyira, mint az edzésterhelés és a pihemés aránya.

Az a helyzet, hogy az izmokra szükséged van! Az izmoknak köszönhetően fog pörögni az anyagcseréd, igényel több kalóriát a szervezeted, ezek fogják eredményezni, hogy gyilkos seggszerkezeted lesz és bármikor felvehetsz egy minit, mert szép formásak a combjaid…

Az izmaid megdolgoztatása és kifárasztása a legjobb zsírégető, ami a világon létezik. A regenerálódáshoz brutál sok kalóriára van szüksége a szervezetednek, főleg, ha odatetted magad és tényleg kihoztad magadból a maximumot.

Mi a teendő, ha úgy érzed már túl sok rajtad az izom. Hanyagold az edzést pár hétig és a szervezeted máris megszabadul tőle. Hogy miért? Mert nincs rá szükség és megtartani túl sok energiába kerül.

Személyre szabott edzésprogram: sasa@sasafitness.com

Sasa

Comments are closed.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Powered by: Wordpress