fitness

Fejlődés

Bármennyire is fájó, de az életmódváltásra is igaz a mondás, hogy Róma sem egy nap alatt épült. 

Azt viszont nem ártana észben tartani, hogy a rómaiak minden nap dolgoztak azon, hogy felépüljön a város!

A legtöbb fitness újság vagy inkább az újságok fitness rovata gyors eredményekkel próbál meggyőzni arról, hogy megtalálták a tuti módszert. Valójában az eredmények egy nagyon kis szelete jön csak gyorsan és ez pont nem a látványos rész lesz.

A jobb állóképesség, a jobb közérzet, a pihentetőbb alvás, a terhelhetőség, nem látszik a strandon. Ezeket csak te fogod érezni és ez már bizonyíthatná, hogy jó úton haladsz. Ha nem adod fel, akkor a következő lépés, hogy a tükörben is látni fogod az eredményt, de még a ruháidon is észreveheted, hogy már nem annyira feszülnek.

A legutolsó lépés, hogy tényleg látványos lesz a zsírvesztés és elkezdik észrevenni az emberek is.

A tested mindig az optimális működésre törekszik. Ennek kiszámolása és a funkciók beállítása nem megy egyik napról a másikra, ehhez idő kell.

Az elején hiába kezdesz el egészségesen étkezni, lehet, hogy te már érzed a változást, de a testednek még kell jó pár nap, mire rááll arra, hogy már nem kell raktározni, mert megfelelő mennyiségben érkezik a kaja. Arról nem is beszélve, hogy jó minőségű kaja, amit fel is tud használni, hogy abból energiát nyerjen a munkához.

A munka rész az edzés lesz. A tested megkapja az ingert az edzésen, majd a pihenők alkalmával elkezd reagálni rá és izmot építeni.

Azonos térfogatú zsír és izom esetében az izom nehezebb. Ezért előfordulhat, hogy az elején a mérlegen még semmilyen változtást nem látsz. Sőt, az is lehet, hogy a tükörben sem, mert a testednek idő kell, míg újrakalibrálja magát. Azonban amint ez megtörténik, elkezd megszabadulni a feleslegtől, mert most ez jelenti számára a plusz terhet és ez igényel extra kalóriát.

Személyre szabott edzésprogramok: sasa@sasafitness.com

Sasa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Powered by: Wordpress