Edzés

Bicepsz

Ha már egy poszttal korábban írtam a tricepszről, akkor illik megemlíteni a bicepszet is. Ez is konyhanyelven lesz, nem doktorira készültök, de ahhoz elég, hogy egy picit megértsd a dolgokat.

 
Bicepsz esetében is látni csodákat, mert nemegyszer jöttek nekem azzal vendégek, hogy a bicpesz erősítés miatt szoktak szélesen húzódzkodni. Én meg nézek buta fejjel, hogy mi a fasznak hátizom gyakorlatot végezni, ha a bicepszedet akarod dolgoztatni?! Majd később kifejtem, mi zavarja össze az egyszeri embert 🙂
 
Kezdjük az alapoknál. A felkar izmaihoz tartozik. Ugye, ahogy egy poszttal korábban írtam, hátul helyezkedik el a tricepsz, ami a behajlított karodat képes kinyújtani. Ebből már logikusan következik, hogy elől is lenni kell valaminek, ami a karodat behajlítja. Ez lesz a bicepsz.
 
Részei a karizom és a kétfejű karizom.
 
A karizom a felkarcsont elülső felszínén ered és az egyik alkarcsontunkon, az úgynevezett singcsonton tapad. (ez már tényleg csak a nagyon perverzeknek 😀 ) Funkcióját tekintve, ez felel könyököd hajlításáért.
A bicepsz és a tricepsz között elhelyezkedő kis izomról van szó, viszont erősítésével elég jól lehet növelni a karunk vastagságát. Ennek erősítésére már jó a húzódzkodás, viszont nem széles, hanem szűk fogással! Széles fogásnál azért érzi néhány ember a bicepszét is, mert gyenge a hátizom és a test inkább bicepszből próbálja megoldani a lehetetlent.
 
A másik a kétfejű karizom. Ez a vállizület hátulsó részénél ered és a másik alkarcsontunkon az orsócsonton tapad.
(Perverzeknek: a rövid feje a lapocka hollócsúnyúlványán ered, a hosszú feje pedig a vállizületi árok feletti gumónál.)
 
Nagyon jól meg tudod dolgoztatni egy kezes súllyal vagy rúddal végzett bicepsz hajlításokkal, scott-padon végzett gyakorlatokkal, alsó csigás bicepsz hajlításokkal…
 
Online edzések: www.vimeo.com/ondemand/beyondthemotion
 
Személyre szabott edzésprogramok: sasa@sasafitness.com
 
Sasa

Comments are closed.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Powered by: Wordpress