Edzés

5 jel, hogy túledzetted magad

Ha valaki későn kap észbe és túl extrém eredményekre hajt, akkor képes akár minden nap több órát tölteni edzéssel. A gond csak az, hogy ennek nagy eséllyel túledzettség lesz a vége és nem fejlődés. 

5 jel, hogy túledzetted magad:

1.Túl sokszor és sokáig tartó izomláz

Normális, hogy az edzés után, van egy kis izommerevség, azonban az, hogy minden edzés után, hosszú napokon keresztül szenvedsz, már közel sem normális.

Ilyenkor megéri egy hosszabb pihenőt beiktatni, ami alatt a szervezeted képes lesz megfelelően regenerálódni, te pedig át tudod nézni az edződdel a programodat, mert valószínű nagyobb terhelést kapsz, mint amire jelen állapotodban képes vagy.

2. Álmatlanság

Ha az idegrendszered túlhajtott állapotban van, akkor az az alvásodra is kihatással lesz. Próbálj meg rendszeresen ugyanabban az időben feküdni és ugyanabban az időben felkelni. Pár nap után a tested hozzá fog szokni az új rendszerhez és pihentetőbb lesz az alvásod is.

3. Kimerültség

Nincs erőd semmihez, erőtlen és kedvetlen vagy, minden vacak vírust összeszedsz… nem ártana egy picit visszavenni az edzésből, pihenni, bevenni pár C-vitamint és újult erővel folytatni.

4. Az eredmények hiánya

Túledzettség esetén a tested nem fog tudni megfelelően fejlődni, mert az energiát az köti le, hogy a sérüléseket javítsa a szervezet. Mivel ezzel sem tud megbírkózni, az újabb terhelés csak tovább ront az állapoton és beindul egy lefelé tartó spirál, amiben folyamatosan romlani fog a teljesítményed, könnyen még izomvesztéssel is járhat a dolog.

5. Motiváció hiánya

Fáradtan, erőtlenül, folyamatosan fájó izmokkal és anélkül, hogy látnád az egész munkád eredményét elég nehéz dolgozni és motiváltnak maradni.

A túledzettség egy tüneteggyüttes. Nem biztos, hogy minden együtt jelentkezik, de egy két tünet bizotsan össze fog kapcsolódni. Ha szeretnéd elkerülni a legjobb, amit tehetsz, hogy az edzések után adsz időt a szervezetednek regenerálódni. Megadod neki a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat, aminósavakat, nyomelemeket, amik mind ahhoz kellenek, hogy az izmaid épülni és fejlődni tudjanak.

Online edzések: www.vimeo.com/ondemand/beyondthemotion

Személyre szabott edzésterv: sasa@sasafitness.com

Sasa

Comments are closed.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Powered by: Wordpress